Categories

Vastuullisuus

Vastuullisuus

Tavoitteenamme on tarjota Suomen kattavin ja laadukkain valikoima aitoja, luonnonmukaisia ja uniikkeja marokkolaisia käsinsolmittuja villamattoja. Jokainen matto on ainutkertainen ja toista samanlaista et löydä. Matot on solmineet ja suunnitelleet berberinaiset eri heimoista käyttäen hienointa lampaanvillaa joka on kerätty Atlas-vuorilla. Matot on värjätty luonnollisin värein ja valmiit matot pestään perinteisin menetelmin lampaanvillalle ominaisen tuoksun poistamiseksi ja villan pehmentämiseksi jonka jälkeen matot kuivataan auringossa.

Tuemme Atlasvuorten berberiyhteisöjä ja heidän käsityöperinnettään työllistämällä kylien naisia. Myymme vain aitoja ja alkuperäisiä mattoja, jotka on kudottu rauhassa ajan kanssa ja tekijöidensä ehdoilla. Tunnemme paikalliset perinteet ja olosuhteet ja tiedämme mistä mattomme tulevat ja kuka ne on tehnyt – meidän on mahdollista jäljittää jokaisen maton alkuperä.

Aidon berberimaton ostaminen on ekoteko. Mattojen laadukas lampaanvilla kestää elämää, hylkii liikaa ja puhdistaa itse itsensä. Hohtavan valkoinen, pehmeä ja sileä villa erotellaan keritsemisen yhteydessä tavallisesta villasta. Maton valmistamiseen tarvittavan villamäärän keräämiseen voi siten kulua useita vuosia.

Värikkäät Boucherouite-matot kudotaan kierrätystekstiileistä. Myymme myös käytettyjä mattoja, joiden ostaminen säästää luonnonvaroja. Vintage-mattomme ovat todellisia keräilykappaleita.